Stripete kjoler – striper går aldri av moten

En stripete kjole er et tidløst og stilig plagg som blir en gitt partner i garderoben i mange år fremover. Stripete kjoler vekker assosiasjoner til sommer og seiling. Avhengig av stripenes karakter kan de oppfattes som lekne, sofistikerte, maritime, punket og alt midt i mellom. Få mønstre er så allsidige og interessante som de stripete!

Som sagt kan stripete mønster bety mange forskjellige ting – alt avhengig av sammenhengen. I middelalderen hadde stripene en nedsettende betydning, og de utstøtte i samfunnet måtte bruke stripete klær for å skille seg ut fra andre vanlige borgere. I senere tid blir stripete sjømannsskjorter forbundet med matroser, de som befinner seg lengst nede på rangstigen i marineflåten. Etter hvert fikk stripenes nedsettende betydning et oppsving, da de ble fanget opp av kunstnere og rebeller. Om de ikke akkurat ble fasjonable, ble de i det minste tøffe, som en slags protest mot samfunnet.

Det stopper likevel ikke med stripenes blotte eksistens: Bredden er omvendt proporsjonal med graden av status. Smale striper anses som mer sofistikerte, for eksempel på finansmennenes dresser, mens brede dresstriper anses som mer vulgære. Matrosgenseren tok endelig steget inn i de fine salonger, takket være den berømte franske designeren Jean Paul Gaultier, og ble også brukt av store kunstnersjeler som Picasso og Andy Warhol. Gaultier debuterte på 70-tallet og var kjent for å stå opp mot gjeldende normer – han introduserte kjoler for menn og matrosgensere for kvinner. Igjen et bevis på stripenes tidligere kontroversielle innhold.

I dag har stripene en mer nøytral betydelse innen mote, og stripete klær kan utgjøre et eget antrekk. Et par matchende sko fra skoavdelingen vår kan også utgjøre prikken over i-en. Blant de mest populære merkene våre kan vi nevne Chiara Forthi som, i likhet med det stripete mønsterets historie, er et tøft merke med attitude for deg som ikke er redd for å fremheve din utadvendte og fascinerende personlighet. Hvis du virkelig vil skape din egen stil, kan du kombinere den stripete kjolen din med passende tilbehør, eller hvorfor ikke med en ensfarget cardigan for å bryte opp mønsteret litt?

For å finne stripete kjoler på salg anbefaler vi at du går inn på kupphjørnet vårt. Få et friskt innslag i garderoben din med en stripete kjole fra Bubbleroom!