Viser 36 av 355

Sikre sommerstilen med blomstrete kjoler

Hva hadde vel sommeren vært uten blomstrete kjoler? Hvis du lengter etter sommerfølelsen, er det bare å ta på seg en blomstret kjole, så vil du finne den umiddelbart!

Blomstermønster er en fryd for øyet, men når begynte man å bruke mønsteret? Tekstilhistorien fører oss da med på en reise til Asia, der man både i Kina og Japan tidlig begynte å bruke blomstret mønster på klær.

I Japan var chrysanthemumblomsten vanlig på grunn av sine vakre og smale, lange blader. Symboleffekten er tydelig, siden de vender seg mot solen – chrysanthemumblomsten kan ses på som et symbol for glede og håp. Det er også kongefamiliens emblem og vises ofte på kimonoer.

I Kina er lotusblomsten et vanlig mønster. Den er et buddhistisk symbol som står for renhet, siden den reiser seg ren opp fra den skitne leiren den vokser i. Også i India hadde man tidlig blomstret mønster på klær. Via handelsmenn spredte mønsteret seg til Europa, der det ble populært på 1400- og 1500-tallet, spesielt i Italia.

Vi har både blomstrete og mønstrete kjoler

I moderne tid har vi den industrielle revolusjon å takke for at mønstrete stoffer generelt spredte seg raskt til de store massene, inkludert blomstret stoff, siden det ble billigere å produsere og spre stoffet. De ulike blomstermønstervariantene som vi kjenner i dag, så raskt dagens lys. Et eksempel på et spesielt blomstermønster som kom som et resultat av blandingen mellom øst og vest, var det såkalte «liberty print", et populært og tidløst småblomstret mønster.

Blomstrete kjoler, og mønstrete kjoler generelt, er en rask måte å få et fint antrekk på – kjolen snakker for seg selv, uten å måtte pyntes med tilbehør for å skinne. Når dette er sagt, finner du diskret tilbehør som kan matches med den nye favoritten din blant blomstrete kjoler i tilbehørkategorien vår. Legg til et par sko, og da gjerne lave sandaler, for en sommerlig romantisk look, og så er du klar for lange strandpromenader og sommerdate i solnedgang!

Blant våre mestselgende merker finner du spennende blomstrete og mønstrete kjoler fra Chiara Forthi, Make Way, 77th Flea, Truly Mine og Happy Holly. For å finne billige blomstrete kjoler til svært rabatterte priser anbefaler vi salgsiden vår – surf deg inn der nå! Du kan naturligvis også gjøre kupp på billige mønstrete kjoler!